I-PRO NL I-PRO FR I-PRO UK

Welkom in onze showroom

NAS

NAS

Met een NAS (Network Attached Storage) kun je vanaf alle computers, laptops, mediaspelers, tablets en andere apparaten in het netwerk of via internet bij je opgeslagen bestanden. Jij bent op zoek naar een NAS. Waar moet je op letten? Waar wil je een NAS voor gaan gebruiken en met hoeveel gebruikers? Op deze pagina geven wij je advies, zodat je de beste NAS voor jou makkelijker kan uitkiezen.

1. Waar wil je een NAS voor gebruiken?

Naast het opslaan en online delen van bestanden, is het mogelijk om nog meer diensten te gebruiken van een NAS. Wil je bestanden downloaden van het internet? Ben je op zoek naar een makkelijke en veilige manier om je films en foto's op te slaan en te delen? Wil je een eigen website online plaatsen en hosten? Lees meer over de verschillende diensten.

Films en muziek streamen

Om films en muziek overal in huis af te kunnen spelen heeft praktisch elke NAS-oplossing een mediaserver aan boord. Zo bekijk je de films die op de NAS staan via een externe mediaspeler, tablet, Xbox 360 of PS3 op de televisie of stream je muziek via de NAS op een audiostreamer. Voor het streamen hoeft je computer of laptop niet meer aan te staan, de bestanden staan immers op de NAS.  Films en muziek downloaden

Films en muziek downloaden via het programma Bittorrent is populair en steeds meer mensen houden zich ermee bezig. Om het makkelijker te maken heeft vrijwel elke moderne NAS de mogelijkheid om bestanden van torrents voor je te downloaden. Je zoekt op internet naar een torrent en plaatst deze in een speciaal aangewezen map. De torrent-client in de NAS doet vervolgens de rest van het werk zonder dat je computer aan staat.  Back-ups maken

Iedereen is wel eens onmisbare of belangrijke bestanden verloren toen een harde schijf kapot ging. NAS is zeer geschikt om dit rampscenario te vermijden. Elk NAS-systeem heeft namelijk de mogelijkheid om handmatig of automatisch back-ups te maken van de bestanden op je laptop, PC of tablet/smartphone. Je kunt kiezen of en hoe vaak je een back-up laat maken van de hele computer of alleen van bepaalde mappen.

 
Hoeveel data wil je opslaan?

Terabytes

Om een keuze te maken hoeveel terabyte (TB) je nodig hebt, is het handig om te weten hoeveel data je ongeveer kwijt kan op een harde schijf met een capaciteit van 1 terabyte.

- 20000 mp3 nummers
- 300 films (HD)
- 7500 foto's (hoge kwaliteit)